karlijnalberts.reismee.nl

Lekker weer in Jesi

Lieve iedereen,

Het eerste weekje zit er intussen op. Het begint hier nu steeds meer te wennen. Ik begin iets meer te begrijpen van het Italiaans - zolang het maar niet te ingewikkeld wordt.. :) Het weer hier is heerlijk, zo rond de 30 graden en zon. En iedereen maar klagen over de hitte, terwijl ik uit eigen ervaring weet: die arme kindjes in Nederland, die geen zon kennen, en geen lekker weer kennen... Zij hebben niets, en wij hebben alles. En dan nog klagen! Haha :) Al moet ik wel toegeven dat het op de tweede (= bovenste) verdieping van school, waar onze klas is, die pal in de zon staat.. behoorlijk warm is!

De school hier werkt wel anders dan in Nederland. Hier heeft iedere klas zijn eigen lokaal. De leraren lopen telkens van de ene klas naar de andere. Ik ga maandag tm vrijdag naar school van 7:55 tot 13:35 en op zaterdag van 7:55 tot 13:00 uur. Ik hoef gelukkig geen huiswerk te maken, ik ben er alleen om Italiaans te leren. Volgens mij zijn Italianen wel slimmer dan wij Nederlanders, ze krijgen veel moeilijkere dingen. Wiskunde hier snap ik niks van, ze gebruiken soms andere tekens dan wij dus dat is heel ingewikkeld. Ook al snap ik van die leraar het meeste Italiaans wel aardig. Talen worden in die taal gegeven, en gaat in veel gevallen vooral over literatuur. En dat dan in de desbetreffende taal. Alles is heel moeilijk, behalve Engels en Duits, dat kan ik beter hihi :)

Na school ga ik naar huis. We gaan dan lunchen, meestal pasta. In ieder geval altijd warm. Volgens mijn gastmama eet ik ‘poco poco', maar wat wil je met deze warmte? Maila daarentegen heeft wel altijd honger, ze luncht op school, en thuis wil ze weer mee eten. En als ze niet op tijd geholpen wordt, zet ze het op een schreeuwen. Wat wel leuk is; ik heb een programmatje op mijn telefoon met allerlei dieren in het Engels, inclusief het geluid dat ze maken. Het geluid van de ezel vindt Maila helemaal geweldig. Dus als ze het weer eens op een krijsen zet, of niet mee wil komen, pak ik mijn telefoon erbij en is het: Look, Maila, what's that? It's a donkey. I-aaaaaa. I-aaaaaaaaaaaa. En dat dan een hele tijd lang hahaha!

Na de lunch heb ik tot 16:00 uur om wat te rusten en wat voor mezelf te doen, daarna is het weer tijd om mijn beste Engelse beentje voor te zetten en te gaan spelen met de meisjes. Ik heb hier al meer getekend, dan ik thuis in jaren heb gedaan! Arianna vindt paarden geweldig, dus die mag ik heel veel voor haar tekenen. Voor de rest heb ik zo ongeveer ieder dier al een keer getekend, haha! Dan 's avonds weer eten, nog wat spelen en vervolgens moe naar bed. Gisteren is ‘babbo' (Italiaanse papa) thuisgekomen, hij was weg voor zijn werk. Dus heb ik met hem kennisgemaakt en zijn we in een stadje aan zee, hier een halfuurtje vandaan, naar een pizzeria geweest. Daar hebben we heerlijk pizza gegeten, daarna nog een beetje rondgelopen en zijn we weer terug gegaan naar huis. Vandaag was ik vrij, dus heb ik wat dingetjes voor mezelf gedaan. Ook wel lekker hoor! Nu ga ik wat rusten en proberen wat Italiaans te leren. Ik spreek jullie allemaal snel!

Dikke kus uit Jesi, Italië. Xxxxxxxxxxxxxxx

Ps. Er staan intussen ook een paar foto's op.

Renske

aah klinkt super leuk karlijn! :)
veel plezier :)

margo

Ciao Karlijn,

Fijn dat je al een beetje je draai gevonden hebt daar!
Een heel ander leventje zo te lezen :)
Iig nog veel succes en geniet van het lekkere weertje!

Groetjes!

tante Marian

Goh, wat leuk om te lezen hoe jij het in Italie maakt.
Volgens mij gaat het je wel lukken om leren en plezier
te combineren.
Heel veel liefs uit Eindhoven en we denken hier aan je,
ook een beetje jaloers hoor!!!!!!

Een dikke kus X